Nieuws
22 juni 2012 - Ron Smeets

Camera Extras app voor betere foto's van de Lumia camera

De camera software van de Nokia Lumia's heeft al sinds de lancering van het eerst toestel, de Lumia 800, te kampen met een vreemde bug waar overigens niet iedereen last van lijkt te hebben. Volgens Nokia is de oplossing van die bug, waarbij een groen/grijs/blauwe waas over de foto 'gelegd' wordt, tijdens het opslaan, nog een 'work in progress'. Mmhh, na ruim zes maanden. En ja, mijn gloednieuwe Lumia 900 heeft er ook last van. De oplossing lijkt dus nog niet echt dichtbij.

Deze week lanceerde Nokia wel de 'Camera Extras' app voor Lumia toestellen. Daarmee heb je, zoals de Finnen zelf zeggen, nog meer opties om perfecte foto's te maken. Zie ook de videodemo hieronder.

Helaas kan ik de Camera Extras app nog niet downloaden en testen. Hij staat nog niet in het lijstje van de 'Nokia Collection' in de Windows Marketplace. Volgens Nokia zou dat ergens in juni of juli het geval moeten zijn.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.