Nieuws
05 maart 2014 - Ron Smeets

Camera app Sony Xperia Z2 gehacked voor oudere Xperia's

Goed nieuws voor iedereen met een Sony Xperia Z1 die toch wil profiteren van de verbeterde camera app van de Xperia Z2. Een Hobbybob, want hacker klinkt zo negatief ;), is er in geslaagd de camera app van de nieuwe Xperia Z2 'los te peuteren' en geschikt te maken voor gebruik op de Xperia Z1.

De 'oudere' Xperia heeft namelijk dezelfde 20.7 megapixel camera maar de vernieuwde app op de Z2 heeft meer opties. Maar dat hangt wel af van de Android versie die je op je oude Xperia heb.

Sommige functies, zoals de Social Camera Addons en Creative Effects werken niet op Android versies lager dan 4.3. De Augmented Reality effecten wel. Die kunnen ook op Android 4.1 (en hoger dus) nog prima functioneren. De achtergrond camera effecten werken weer alleen op toestellen met Android Jelly Bean en KitKat. Enfin, zoals gezegd goed nieuws voor foto fanaten met een Xperia Z1 of Z, maar wel met wat voorwaarden.

Natuurlijk valt het installeren van de 'gehackte' camera app op je oudere Xperia Z1 niet onder de officiele ondersteuning dus mocht je er gebruik van willen maken, dan is het goed om te weten dat je dat op eigen risico doet. 

Bron: XDA

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.