Toestellen
11 februari 2006 - Ron Smeets

Calypso's WiFi-VoIP-GPRS GSM

Naar eigen zeggen maken ze bij Calypso mobiele telefoons die het plezier in mobiel communiceren weer aanwakkeren. Alsof dat ooit weggeweest is. . .

Maar goed, de nieuwste Calypso C1250i, is wel de eerste GSM die GSM, GPRS, WiFi en VoIP naadloos combineert waardoor het met dit toestel mogelijk is om te 'roamen' tussen de standaard GSM netwerken en WiFi verbindingen zonder dat dat gevolgen heeft voor de werking van het toestel.

Bovendien zorgt de WiFi connectivity ervoor dat mobiel internetten met snelheden tot 11Mbit/s via je mobieltje dagelijkse kost kan worden.

Om hem helemaal compleet te maken hebben ze er ook voor gezorgd dat de C1250i full-motion (30fps) video ondersteund om écht te kunnen 'videoconferencen'.Gerelateerde links:
WiFi VoIP GSM van Cell Wireless op komst
VoIP voor GSM's vanaf 2007 in Japan
Van VoIP naar GSM via de VoiceBlue
VoIP op je GSM met Jajah Mobile
Mobiele operators blokkeren VoIP
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.