Nieuws
24 november 2005 - Ron Smeets

Caen test RFID betaalsysteem voor GSM's

Zo'n 200 mobiele bellers in de Noord Franse stad Caen mogen zich gelukkig prijzen dat zij de eersten zijn op deze wereld die live een betaalsysteem gaan testen waarbij hun mobieltje als betaalmiddel geldt.

Het gaat om een zogenaamd Near Field Communication (NFC) applicatie waarmee, in combinatie met de RFID technologie, elk device kan worden voorzien van de veelzijdigheid van een Zwitsers zakmes, aldus Contactless News.

De technologie voor de NFC applicatie is ontwikkeld door ons eigen Philips Semiconductors en Sony. De GSM's van de proefpersonen worden voorzien van een NFC-chip van Philips. Overal waar men kan betalen, of dat nu een parkeergarage, VVV-kantoor of winkel is, komt een terminal te hangen die de betreffende GSM's herkent. Iemand die iets wil kopen houdt om te betalen zijn GSM in de buurt van de 'lezer' klaar is Kees (of Pierre).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.