Nieuws
17 maart 2009 - Ron Smeets

Byebye PalmOS

Het zat er al een hele tijd aan te komen en zoals de zaken er nu voor staan is de Palm Centro het laatste toestel van de Amerikaanse fabrikant die op Palms eigen besturingssysteem draaide. De introductie van de Treo Pro en onlangs ook de Palm Pre bevestigden al dat Palm haar eigen OS definitief vaarwel gezegd heeft.

Een groep Palm fans uit Hong Kong organiseerden vorige week een heuse afscheidsparty voor het PalmOS. En natuurlijk hadden ze allemaal hun Palm meegenomen. Van de de eerste Pilot via de Zire, Tungsten en diverse Treo's tot en met de Centro. Kortom, meer dan een tafel vol.

Ondanks de voor de Palm fans toch wat trieste aanleiding kun je op de foto's zien dat het ook best gezellig was daar in Hong Kong.
hkpug-party-31109-2
hkpug-party-31109-1
hkpug-party-31109-4

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.