Entertainment
24 juni 2011 - Ron Smeets

Buschauffeur speelt met mobieltje tijdens het rijden

OK, er zijn al meer van dit soort voorbeelden, compleet met bewijsvideo online verschenen, maar deze wilde ik jullie toch niet onthouden.

Een chauffeur van een Greyhound bus werd gedurende ruim drie minuten gefilmd terwijl hij, al rijdend op de autosnelweg, met zijn mobiele telefoon speelde. Dat is op zich al erg genoeg, maar de eerste reactie van het busbedrijf is eigenlijk nog veel triester.

Toen de passagier die dit filmpje gemaakt heeft verhaal wilde gaan halen bij het bedrijf en de betreffende chauffeur werd hij keer op keer afgewimpeld met exuses als 'hij is er niet' en 'de chauffeur ligt te slapen'. Of hij werd even in de wacht gezet waarna de receptioniste de verbinding verbrak. Uiteindelijk, na tientallen pogingen, kreeg hij toch iemand aan de lijn. De receptioniste zei dat ze opdracht gekregen had van haar manager om de passagier niet door te verbinden. Kort daarna lukte het hem om ook even met de manager te spreken, maar ook die hing gewoon op toen het hem te moeilijk werd allemaal (of zo iets ;-) En dus besloot de passagier maar om het filmpje van de met zijn mobieltje spelende chauffeur online te zetten.

Het hoofdkantoor van busmaatschappij heeft inmiddels al gereageerd en zegt wel degelijk een 'zero-tolerance' beleid te handhaven als het gaat om chauffeurs die hun mobieltje tijdens het rijden gebruiken. De zaak wordt onderzocht maar als Greyhound zich aan zijn woord houdt, dan zal de chauffeur in onderstaande video op zoek moeten naar een andere baan.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.