Entertainment
19 april 2006 - Ron Smeets

Burst dot com wil iPod en iTunes van de markt halen

Dat klinkt als goed nieuws voor Nokia en haar N91 die binnenkort uitkomt. . . Nee even serieus, Burst dot com claimt dat Apple met de iPod en iTunes inbreuk pleegt op diverse patenten op het gebied van audio- en video downloading die in het bezit zijn van de softwareontwikkelaar.

Volgens Burst is de claim een direct gevolg van de procedure die Apple begin dit jaar tegen het bedrijf begonnen is. Daarin is Apple op zoek naar een bevestiging dat haar technologie juist niet conflicteerd met die van Burst en haar patenten. Uhm, de reden dat Apple die procedure destijds startte was als reactie op Burst's ingediende klacht bij het patentbureau eerder dit jaar

Natuurlijk zegt de CEO van Burst dat het nooit hun bedoeling geweest is om de juridische strijd voor de rechter uit te vechten (yeah, right!) maar dat Apple hen nu geen andere keuze meer laat.

Voor wie het nog niet wist: Burst is ook het bedrijf dat in 2005 Microsoft aanklaagde voor een vergelijkbare zaak. Bill Gates' mannen shikten die zaak echter voordat er een rechter aan te pas hoefde te komen voor een bedrag van za'n 60 miljoen dollar.

De kans in natuurlijk heel groot dat de mannen bij Burst nu met Apple dezelfde truuk willen uithalen.Gerelateerde links:
RIM bijna gered, Apple volgende slachtoffer!
Samsung's i500 voor de rechter gesleept
Siemens koopt ringtone rechtzaak af
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.