Nieuws
09 december 2009 - Ron Smeets

Burger King voor de Amerikaanse rechter vanwege SMS Spam

SMS Spam is irritant, dat zullen velen van jullie met me eens zijn. Voor de zogenaamde blokkade van ongevraagde telefoontjes door telemarketeers hebben we in Nederland sinds enkele maanden het 'Bel Me Niet' register waar bedrijven zich aan moeten houden. SMS Spam is bij ons feitelijk ook verboden en daarvoor is de SMS gerdragscode (pdf) in het leven geroepen.

In de VS bestaan zulke regels ook en, zoals blijkt uit dit bericht, kunnen bedrijven die zich er niet aan houden behoorlijk op de koffie komen.

Zo wordt Burger King op dit moment voor de rechter gedaagd door een vrouw uit New York die, nadat ze zich hat afgemeld voor de reclame SMSjes van het hamburger restaurant, toch nog twee ongevraagde reclame SMSjes ontving. Zij eist nu een schadevergoeding van 5 miljoen dollar (tja, dat kan natuurlijk alleen in Amerika ;-)) van Burger King.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.