Toestellen
29 november 2006 - Ron Smeets

Buigbaar toestel van NEC

NEC heeft een concept GSM ontworpen die gemaakt wordt van buigbaar materiaal en als armband gedragen kan worden.

Het is zeker niet het eerste concept die van dit idee gebruik maakt. Eerder zagen we natuurlijk al de Nokia 888 en een misterieuze conceptphone uit Duitsland.

Behalve dat de NEC Tag gemaakt is van buigzame materialen is het ook de bedoeling dat het toestel kan onthouden in welke vorm het gebruikt wordt zodat ie telkens weer perfect aansluit zonder dat je dat zelf hoeft te doen.

Zoals gezegd gaat het hier om een studie-model. NEC heeft nog geen plannen gemaakt om het toestel ook daadwerkelijk in productie te gaan nemen dus voor nu blijft het ook gissen of er al een werkend prototype van de Tag bestaat.Gerelateerde links:
Een dag met de Nokia 888
Pantech's visie op 4G mobieltjes
Slangendesign mobieltje uit Duitsland
Pantech's schuifpuzzel concept
Nokia's visie op GSM's van de toekomst
Nokia 888: Design en Emotie
GSM voor de jaren '10 en daarna...
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.