Nieuws
02 december 2014 - Ron Smeets

Bug in WhatsApp kan crashes en verdwenen gesprekken veroorzaken Een app'je van 2kb met 2000 tekens is al voldoende

Het blijkt dat WhatsApp last heeft van een beveiligingslek of bug waardoor de app vrij gemakkelijk kan crashen. Nou ja, er is wel een app'je nodig van 2kb en 2000 tekens om het vastlopen in gang te zetten. Vooralsnog zijn twee Android versies geïdentificeerd die er zeker last van hebben; 2.11.431 en 2.11.432. Vermoed wordt dat de iOS versie ook getroffen is, maar dat is nog niet zeker. De Windows Phone versie heeft er in ieder geval (nog) geen last van.

Het vervelende aan de bug is dat na de crash het betreffende gesprek waar het malafide app'je op binnen kwam, compleet gewist moet worden voordat de app weer gewoon gebruikt kan worden. Letwel, de 'crash-appjes' kunnen natuurlijk alleen afkomstig zijn van een van je contacten dus als het jou gebeurt, dan wil je de gesprek geschiedenis van de persoon die het jou aangedaan heeft misschien helemaal nooit meer zien ;)

Hieronder kun je een videodemo zien waarin de crash getoond wordt.

http://youtu.be/yqU9-eRj5Cc

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.