Nieuws
13 maart 2015 - Ron Smeets

Bug in de dicteerfunctie na iOS 8.2 update Ingesproken tekst verdwijnt soms of de app kan niet gestart worden

Online verschijnen berichten dat de dicteerfunctie van iOS sinds de 8.2 update niet meer vlekkeloos werkt. Hij zou af en toe zomaar uitvallen of helemaal niet beschikbaar zijn. Ook zijn er meldingen van gebruikers bij wie de ingesproken tekst op het scherm verdwijnt als ze op 'klaar' klikken.

Zelf heb ik gemerkt dat de dicteerfunctie in WhatsApp niet (meer) werkt (blijft 'grijs'). Daar wordt ook online over geklaagd. Uit andere klachten blijkt overigens dat de bug niet specifiek aan een bepaalde app gelieerd is. Het probleem doet zich in meerdere apps voor. Het lijken wel twee verschillende problemen te zijn.

Een van de mogelijke oorzaken voor het feit dat de dicteerfunctie 'grijs' blijft is dat er niet genoeg geheugen meer vrij is om hem te kunnen starten. In die gevallen kan het helpen om openstaande apps te sluiten of, als dat niet werkt, de dicteerfunctie in de toetsenbord instellingen even uit en aan te zetten.

Voor de problemen met het wegvallen van tekst of tijdens het dicteren stoppen van de app is nog geen oplossing. De vraag is echter ook hoe groot de problemen zijn.

Bron, Bron, via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.