Nieuws
02 juli 2008 - Ron Smeets

Bubble Talk: gesproken SMSjes

Klinkt leuk, je spreekt een boodschap in voor een van je vrienden (of familieleden) en verstuurt die dan op dezelfde manier als je dat gewend bent bij een SMSje.

Dat is wat de bedenkers van Bubble Talk ons in ieder geval voorspiegelen maar in onderstaande demo video is toch duidelijk te zien en te horen dat de ontvangende partij een nummer moet bellen, dat hij of zij per SMS ontvangt samen met de mededeling dat er een Bubble Talk bericht is binnengekomen, om de boodschap te kunnen beluisteren.

Dat maakt de dienst ineens weer een heel stuk minder interessant als je het mij vraagt. Als de uitvinders bij NEC er nu voor gezorgd hadden dat het bericht automatisch afspeelde bij het openen van de ontvangst-SMS, dan zou ik wellicht onder de indruk geweest zijn ;-) Overigens is dat wél wat de oorspronkelijke bedenkers van Bubble Talk in 2005 voor ogen hadden.Gerelateerde links:
SMS-en in kleur
SMSen beleefder dan voicemail
Sprekende SMSjes
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.