Nieuws
21 november 2013 - Nichal Joosse

Bèta-versie Instagram voor Windows Phone uitgebracht

De meest verwachte app op Windows Phone is nu dan eindelijk beschikbaar: Instagram. Gebruikers van Windows Phone vroegen al maanden om deze app, mede door het feit dat al hun vrienden met iOS en Android allang foto's konden delen met talloze filtertjes. Ook voor Nokia is de aanwezigheid van Instagram een wens die in vervulling is gegaan, aangezien ze de app graag zien op hun Lumia-smartphones. Toch is er een kanttekening te maken bij Instagram voor Windows Phone: de app is verre van compleet, vandaar dat de app in de Windows Phone Store te vinden is als Instagram BETA. 

Volgens Instagram was het de bedoeling om de app zo snel mogelijk te lanceren op het platform, waardoor er voorlopig ingekort is op een aantal kernfuncties van de app. Ze hebben wel al beloofd dat meer functies snel toegevoegd zullen worden via updates. De functies die er wel al zijn: de app heeft ondersteuning voor de Live Tiles en snel hervatten, alle filters zijn aanwezig, de feed van een gebruiker is te vinden en er kan gezocht worden naar andere gebruikers en hashtags. Uiteraard is het ook mogelijk om de foto's te delen via andere social media.

Maar wat ontbreekt er dan? Video. Het is nog niet mogelijk om video's te maken en te uploaden, al is het al wel mogelijk om de 3 tot 15 seconden-filmpjes in de feed te bekijken. Ook het taggen van gebruikers in foto's ontbreekt nog, evenals het toepassen van geotagging op foto's en video's. Windows Phone-gebruikers kunnen de locaties bij foto's en video's ook nog niet zien. Het gekke van alles is dat het maken van foto's binnen de app ook nog niet mogelijk is: er moet eerst een foto gemaakt worden via de standaard camera-app, die vervolgens doorgestuurd kan worden naar Instagram.

Maar zoals ik al zei: het is een bèta. Andere functies zullen hopelijk snel komen. Heeft u zelf Windows Phone en heeft u de Instagram-app al uitgetest? Ik hoor het graag in de reacties! 

Over de auteur: Nichal Joosse