Nieuws
01 december 2005 - Ron Smeets

Brutale agenten geschorst na camphone bewijs

In wat nota bene de stad van de rechten van de mens genoemd mag worden zijn twee agenten voor het oog van een camphone dusdanig over de schreef gegaan dat ze momenteel zonder penning thuis zitten, wachtend op verdere represailles.

De twee, die onderdeel uitmaakten van het politiekorps van Geneve, zagen vorige week een 33-jarige Zuid Afrikaanse lerares aan voor een illegaal immigrant en besloten haar direct te arresteren (in 't Frans).

De agenten vonden het echter nodig om de vrouw hardhandig aan te pakken en dus is op de camphone beelden te zien hoe ze de lerares op degrond smijten en haar deels uitkleden om haar vervolgens geboeid enkele minuten op de stoep te laten liggen alvorens haar af te voeren.

Als excuus voerden de agenten aan dat mevrouw door haar uiterlijk, huidskleur en kleding er uitzag als een illegale buitenlander. Het enige positieve is dat de kans groot is dat beide agenten voortaan weer fulltime als burger door het leven zullen gaan!Gerelateerde links:
Camphone opnames van machtsmisbruik
Jongen filmt brutale agent met camphone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.
Warning: include(cookie_banner.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314 Warning: include(): Failed opening 'cookie_banner.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314