Toestellen
25 april 2013 - Ron Smeets

Bruine HTC Butterfly medio mei in de Nederlandse winkels

De HTC Butterfly die een half jaar geleden eerst in Japan onthuld werd en daarna ook in diverse andere landen verscheen gaat nu alsnog naar Nederland komen. Hij zal medio mei in de winkels liggen. Dat heeft HTC gisteravond bekend gemaakt.

Een bijzondere beslissing als je het mij vraagt. Niet zozeer het feit dat de Butterfly naar Nederland komt, maar wel het moment waarop.

Toen het toestel in oktober van 2012 het daglicht zag was het een van de eerste 5 inch full HD smartphones. Tegen de tijd dat de Butterfly bij ons in de winkels ligt moet hij onder andere tegen de Xperia Z en de Galaxy S4 op boksen. Daarnaast zal de Butterfly dus ongeveer gelijktijdig met de vertraagde HTC One in de winkels verschijnen.

Hoewel de Butterfly iets groter is en daarmee wellicht een (deels) andere doelgroep aanspreekt is de One natuurlijk voorzien van betere (up-to-date) hard- en software specificaties. De 13 megapixel camera met Zoë functie en Ultrapixel sensor, de speakers aan de voorzijde, snellere processor, HTC Sense 5 en, maar dat is een kwestie van smaak, het schitterende design, zijn een paar voorbeelden. Bovendien wordt de Butterfly in Nederland alleen in het bruin (met rode accenten aan de zijkant) geleverd. Het prijskaartje zou sommige potentiële kopers die de One te duur vinden wel overstag kunnen halen. De Butterfly wordt met een adviesprijs van 589 Euro namelijk zo'n 110 Euro goedkoper dan de One.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.