Entertainment
21 juli 2005 - Ron Smeets

Bruin met je GSM

Dit is er weer een in de categorie 'waarom eigenlijk', maar wel een originele.

De Koreaanse telecomprovider SK Telekom biedt samen met Zenetium Entertainment een 'bruin zonder zon' dienst aan voor haar camphone klanten.

Het werkt ongeveer als volgt: Je neemt een foto van je eigen gezicht (of elk ander lichaamsdeel dat niet bedekt is) en vervolgens kun je die foto bewerken met een beschermingsfactor tussen de 10 (goudbruin gekleurd) en 70 (sneeuwwit) om te zien hoe je er dan uit zou zien.

SK Telekom noemt het zelf een soort van mobiele plastische chirurgie, maar zover durf ik niet te gaan voor het veranderen van een huidskleurtje.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.