Entertainment
12 augustus 2006 - Ron Smeets

Browser voor de DS op komst

Volgens een persbericht zal de Opera browser voor de Nintendo DS (Lite) die enkele weken op diverse blogs en sites opdook officieel op 6 oktober aanstaande gereleased worden op de Europese markt.

Hoewel de eerste reviews wisselend positief en negatief zijn zullen toch veel DS eigenaren rijkhalzend uitkijken naar het moment dat ze met hun portable gameconsole en ingebouwde WiFi kunnen internetten.

Het feit dat de display van de DS kleiner is dan dat van de PSP wordt deels goedgemaakt door de feature waarbij beide displays van de DS worden gebruikt voor het weergeven van internet content. Bovendien heeft Opera een speciale optie ingebouwd waarbij het bovenste schermpje gebruikt kan worden voor het uitvergroten van een selectie van het onderste display (zie foto).

Gizmode plaatste enkele weken geleden ook al een video review van de Opera Browser voor de DS.Gerelateerde links:
Internetbellen met de Nintendo DS?!
Nintendo en Apple slaan armen in een?!?
Nintendo DS Lite demo
Gratis mobiele minibrowser van Opera
Nintendo puppy brengt PSP aan 't wankelen
Nokia's mobiele browser met zoomfunctie
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.