Entertainment
16 november 2006 - Ron Smeets

Britten krijgen Kabel-TV op hun mobieltje

De Engelse operator ‘3’ gaat vanaf 1 december a.s. een tweetal toestellen aanbieden aan haar klanten waarmee het mogelijk is om, met behulp van SlingPlayer, de Kabel-TV zenders en programma’s van thuis ook mobiel te bekijken.

Daarnaast biedt SlingPlayer ook de mogelijkheid om remote via de mobiele telefoon de recorderfunctie van de bijbehorende SlingBox te bedienen. Handig als je uit eten gaat en je vergeten bent hem te programmeren.

De SlingBox, die zowel aan je Kabel-TV als een Breedband internet verbinding gekoppeld is, kan het TV signaal naar elk willekeurig aan het internet gekoppelde apparaat dat voorzien is van de SlingPlayer software.

Sinds kort is er ook een versie van SlingPlayer beschikbaar voor Symbian (UIQ en Series 60) toestellen waardoor nu dus ook die devices bediend kunnen worden.

Het Engelse ‘3 mobile’ levert vanaf 1 december de Nokia N73 en Sony Ericsson W850i in combinatie met de mobiele SlingPlayer software.Gerelateerde links:
Portable Media Center van Philips
Beta versie van SlingPlayer Mobile beschikbaar
Mobiele Slingbox software
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.