Nieuws
02 september 2013 - Nichal Joosse

Britse provider Three schaft roamingkosten af in 7 landen

De Britse telecomprovider Three kondigde via een persbericht aan dat de roamingkosten in zeven landen afgeschaft zullen gaan worden. Klanten van het bedrijf kunnen in Ierland, Australië, Italië, Oostenrijk, Hong Kong, Zweden en Denemarken gewoon uit hun bundel sms'en, bellen en internetten. Zodra klanten van Three zich in één van deze landen bevinden, kunnen ze hun smartphone of tablet gewoon gebruiken zoals ze dat in hun eigen land ook zouden doen. 

De reden dat dit mogelijk is, is omdat Three in deze landen met lokale telecomproviders heeft afgesproken om de roamingkosten af te schaffen. Er wordt niets gezegd over de reden waarom juist deze landen zijn uitgekozen, maar dit zou vermoedelijk te maken kunnen hebben met het feit dat klanten van Three zich voornamelijk in deze landen bevinden, wanneer ze zich niet bevinden in het Verenigd Koninkrijk.

Wanneer de klanten buiten de bundel gebruik maken van één van de diensten, zal het tarief nog steeds aanzienlijk lager zijn dan de normale roamingkosten in het betreffende land. Het programma geldt voor alle klanten die gebruik maken van prepaid, een abonnement hebben of een zakelijk contract hebben afgesloten bij Three. Er zitten toch beperkingen aan: zo zal tethering in het buitenland niet mogelijk zijn.  

Over de auteur: Nichal Joosse