Accessoires
19 oktober 2007 - Ron Smeets

Bril passen op je mobieltje

Een ideetje voor Hans Anders, Pearl of SpecSavers?

Bij de Japanse brillengigant Megane Top kunnen klanten sinds kort met behulp van hun camphone virtueel een bril uitproberen om te zien welk montuur het best bij hen staat zonder daarvoor het montuur zelf op de neus te moeten zetten.

Op het eerste gezicht lijkt dit, Mobile Fitting, misschien niet zo’n zinvolle toepassing, maar klanten kunnen hiermee dus ook brillen passen die de winkel even niet op voorraad heeft.

Natuurlijk kun je voor deze technologie ook nog genoeg andere toepassingen bedenken: kleding, make-up, kapsels, plastische chirurgie ;-).

Samsung heeft overigens al eens een mobieltje (ladyphone) uitgebracht waarmee de dames virtueel andere kaspels konden proberen (zie bij de gerelateerde berichten).Gerelateerde links:
Nieuwe Samsung Ladyphone
Virtual Reality bril voor je iPod Video
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.