Nieuws
05 juli 2016 - Ron Smeets

Brexit als excuus voor prijsverhoging OnePlus 3 Het voordeel voor ons is echter dat het toestel alleen duurder wordt in de UK

In de dagen na het #Brexit referendum doken de beurskoersen omlaag en werd het Britse pond 10% goedkoper. Inmiddels lijkt de financiële rust aan de andere kant van het kanaal een beetje weergekeerd, maar dat betekent niet dat sommige bedrijven de Brexit als excuus aanvoeren voor van alles en nog wat.

Neem bijvoorbeeld OnePlus. Die smartphone fabrikant heeft aangekondigd dat de prijs van de OnePlus 3 aanstaande maandag (11 juli) met 20 pond verhoogd wordt, van £309 naar £329. Als reden wordt de dalende koers van het Britse pond aangevoerd.

Tsja, formeel klopt het natuurlijk dat die koers in de weken sinds het Brexit referendum flink gedaald is (zie de grafiek hieronder). Weer een van de nadelen waar de Britten die voor de Brexit stemden waarschijnlijk niet over nagedacht hebben toen ze hun keuze bepaalden ;)

Maar goed, ze hebben in de UK nog een dag of vier de tijd om de OnePlus 3 voor de oude prijs te bemachtigen. Uiteraard zal de Chinese fabrikant daar wel over nagedacht hebben toen ze de prijsverhoging bekend maakten en besloten om dat vijf dagen voordat die in zou gaan al bekend te maken. Het zal mij benieuwen of meerdere fabrikanten het voorbeeld van OnePlus in de UK gaan volgen.

Bron, Bron (koersverloop)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.