Entertainment
30 oktober 2006 - Ron Smeets

Brandwonden na vonkende Sony accu

Dit is wel heel toevallig. Terwijl een medewerker van Fujitsu Siemens op bezoek was vanwege de accuproblemen en de bijbehorende terugroepactie van diverse fabrikanten in overleg met Sony begon de accu van de klant te vonken waardoor de goede man enkele brandwonden aan zijn handen opliep.

Ik ben de laatste die zal beweren dat zoveel toeval verdacht is en dat de monteur en/of klant de accu hebben 'uitgedaagd', maar wat is de kans dat dit spontaan gebeurt en exact op het moment dat een monteur bij de laptop aanwezig is? Voor de duidelijkheid: bovenstaande foto is niet van deze Fujitsu ;-)

Er zijn ongeveer 10 miljoen accus teruggeroepen. Van enkele honderden accus is bekend dat ze daadwerkelijk problemen hebben veroorzaakt. Da's al een vrijwel te verwaarlozen percentage (0,001 - 0,003%) en dan nog te bedenken dat in slechts een heel klein deel van de gevallen een monteur aan huis komt om de accu op te halen of te vervangen.

De kans om er eentje op heterdaad te betrappen is volgens mij dus kleiner dan het winnen van de Staatsloterij. . .Gerelateerde links:
Sony accu debacle nadert de 10 miljoen
Kantoor Yahoo! geevacueerd na exploderende Dell
Accustrop dreigt voor Sony
Exploderende Dell laptop in Japan
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.