Accessoires
07 oktober 2006 - Ron Smeets

Brandstof accus nog te dik en zwaar

Toshiba toonde op de CEATEC een aantal brandstofcel accus die onze gadgers van extra power moeten gaan voorzien.

Een technologie die al langer bestudeerd en doorontwikkeld wordt, maar die nog steeds niet klaar lijkt voor de grote commerciele doorbraak. Dit ondanks dat de roep om meer power steeds sterker wordt.

De grootste uitdagingen waar de diverse fabrikanten nog voor staan zijn het eenvoudig kunnen vullen van de accus door de consument en de afmetingen en gewicht van de accus.

Dat laatste probleem kan soms overigens goed gecamoufleerd worden zoals hierboven te zien is bij de W30T, een Portable Multimedia Player van Toshiba.

Bij een Laptop werkt dat echter niet (foto hieronder)Gerelateerde links:
Pocket Power voor je gadgets
Samsung toestellen met brandstof accu's op komst
Compleet brandstofcel systeem van Jadoo
Power to our gadgets!
GSM's met methanol batterij op komst
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.