Nieuws
11 maart 2014 - Ron Smeets

Brand in fabriek waar Galaxy S5 onderdelen gemaakt worden

In een van de Samsung fabrieken waar printplaten voor mobiele toestellen gemaakt worden heeft twee dagen geleden enkele uren een felle brand gewoed. Het vuur in de fabriek in Anseong werd bestreden door 300 brandweerlieden.

Gevreesd wordt nu dat deze brand negatieve gevolgen kan hebben voor de productie van de Galaxy S5. Samsung zelf zegt dat er vooralsnog geen reden is tot paniek. Belangrijker nog is het feit dat, voor zover bekend, geen gewonden gevallen zijn. De schade wordt geschat op zo'n 700 mijoen Euro.

De fabrikant heeft namelijk nog meer fabrieken waar deze onderdelen gemaakt worden. Bovendien denk ik dat een groot deel van de eerste voorraad S5's al geassembleerd is. Die moeten namelijk over precies een maand in de winkels verschijnen en voor het verschepen, de douane afhandeling en distributie naar de verschillende winkels zijn wel enkele weken nodig. Dat red je niet als je nu nog het grootste deel van die voorraad moet produceren.

Foto via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.