Nieuws
02 maart 2009 - Ron Smeets

Bosbrand waarschuwingen via SMS en Twitter in Australië

Na de rampzalige bosbranden in Australië van enkele weken geleden waarbij zo'n twee honderd slachtoffers te betreuren waren heeft de overheid van de staat Victoria besloten om deze week ALLE mobieltjes in de staat een waarschuwings SMS te sturen.

De komende dagen heerst er namelijk weer een extreem bosbrand gevaar en in combinatie met de voorspelde stormachtige windsnelheden zou elke brandhaard wederom in no time tot een grote ramp kunnen uitgroeien.

Het SMSje luidt: "Msg from Vic Police: Extreme weather in Vic expected Mon night & Tues. High wind & fire risk. Listen to local ABC Radio for emergency updates. Do not reply to this."

Behalve de SMS waarschuwing heeft de staat Victoria ook besloten de waarschuwing via Twitter te verspreiden, met een link naar een web pagina voor meer informatie.

Via: Sydney Morning Herald

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.