Nieuws
27 oktober 2016 - Ron Smeets

Boete en voorwaardelijke gevangenisstraf voor 'iPhone Jeu-de-bouler' De 29-jarige Apple 'smasher' komt er nog genadig van af

De ontevreden iPhone klant die enkele weken geleden met een van zijn pétanque ballen voor tienduizenden Euro's aan Apple gadgets vernielde in Dijon is er, gezien de hoogte van de schade die hij aanrichtte, bepaald genadig van af gekomen.

De lokale rechtbank heeft de vandaal namelijk veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden. Hij hoeft dus niet echt de cel in, tenzij hij binnen afzienbare tijd weer door het lint gaat.

Ook hoeft hij maar 17.548 euro aan schadevergoeding betalen. Dat is ruim 42.000 euro minder dan de daadwerkelijke schade. De rechter bepaalde echter dat de vernielde toestellen zogenaamde demo exemplaren waren die niet voor de verkoop bedoeld zijn. Daarom viel de te vergoeden schade een stuk lager uit.

Ik vind dat de rechter deze dader behoorlijk gematst heeft. Al zal hij daar zelf misschien anders over denken. Ruim 17k euro dokken kun je niet bepaald een zakcentje noemen, maar het had dus ook bijna vier keer zoveel kunnen zijn, en moeten eigenlijk. Enfin, de dader zal ook die 17k wel in termijnen mogen afbetalen, denk ik ;)

Tijdens de rechtszaak verklaarde de 29-jarige Jeu-de-Bouler dat hij door de in zijn ogen slechte behandeling van zijn garantieclaim in een monster veranderde. Hij voelde zich niet serieus genomen en zelfs vernederd door de reactie van Apple. Tsja, hoewel het bekend is dat klanten niet áltijd gelijk krijgen van een winkel of fabrikant als het om garantie-kwesties gaat, en dat geldt zeker niet alleen voor Apple, is dat natuurlijk geen excuus om dan maar een stapel gadgets kort en klein te 'ballen'.

https://youtu.be/wFUlz_BTby8

Bron (Frans)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.