Nieuws
20 september 2012 - Ron Smeets

Boeing wil 747's en 777's voorzien van mobiele connectivity

Boeing heeft plannen ontvouwt om al haar 747's en 777's in 2013 te voorzien van de nodige voorzieningen waardoor passagiers tijdens vluchten ook in deze toestellen mobiel kunnen bellen, -internetten (evt. via WiFi) of TV (en Video) kijken.

In de nieuwste 787 toestellen kan al mobiel gebeld worden, maar Boeing is van plan om ook deze toestellen uit te rusten met de hierboven genoemde extra opties.

Dit is een onderwerp dat al jaren speelt; mobiel bellen, -data en WiFi, in vliegtuigen. Arbus begon in 2007 met haar eerste plannen en dankzij de toestemming van de Europese Luchtvaart autoriteit EASA vliegen er ook al diverse Arbus toestellen rond waar je 'gewoon' mobiel kunt bellen en -internetten. Als je daarvoor betaalt natuurlijk. De luchtvaartmaatschappijen rekenen soms forse bedragen voor het gebruik van een smartphone tijdens een vlucht. KLM en Air France kondigden vlak voor deze zomer ook al aan dat ze het gebruik van WiFi tijdens vluchten willen gaan uitrollen.

Ook Boeing werkt al jaren aan vergelijkbare plannen, en de uitrol daarvan. Die fabrikant heeft echter, voor de Amerikaanse markt, te maken met de FAA die wat minder scheutig is met het verlenen van de nodige vergunningen en toestemming voor het gebruik van mobiel connected devices op 10 kilometer hoogte ;-)

Bron: Boeing

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.