Nieuws
30 oktober 2008 - Ron Smeets

Blyk over enkele maanden ook bij ons

Vanmiddag heb ik tijdens de Mobile Advertising Summit gesproken met Eric Kip, CEO van Blyk hier in Nederland. De meesten van jullie zullen Blyk al kennen als een MVNO die jongeren tussen de 16 en 24 jaar aanbiedt om in ruil voor het bekijken en beluisteren van Mobiele Advertenties gratis mobiel te bellen en SMS-en.

Dat klinkt als een aanbieding uit de categorie ‘te mooi om waar te zijn’, maar inmiddels is Blyk na een opstartperiode van ruim anderhalf jaar sinds enkele maanden actief in Engeland en maken daar al ruim 200.000 jongeren gebruik van de diensten van Blyk.

Binnenkort is Nederland dus ook aan de beurt. Volgens Eric Kip zal Blyk hier in het eerste kwartaal van 2009 van start gaan en kunnen de eerste jongeren tussen de 16 en 24 binnenkort een uitnodiging verwachten om ‘lid’ te worden van Blyk. Hoe, wanneer en wie is nog een verassing maar als ik Erik mag geloven dan hebben ze enkele bijzondere acties gepland staan. Hier in Nederland gaat Blyk gebruik maken van het netwerk van Vodafone.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.