Nieuws
24 september 2007 - Ron Smeets

Blyk blijkt toch niet zo gratis te zijn als men beloofde

Wellicht dat jullie de hype rondom de gratis mobiele provider Blyk nog herinneren. Gratis mobiel bellen en SMSen in ruil voor het ontvangen en beluisteren van mobiele advertenties.

Eerst zou men aan het begin van deze zomer al van start zijn gegaan, maar die lancering werd uitgesteld met een paar maanden.

Vandaag gaf de kersverse provider een persconferentie en zoals je eigenlijk wel kon verwachten blijken hun diensten niet helemaal zo gratis als dat aanvankelijk werd voorgespiegeld.

De ‘catch’ zit ‘m vooral in het feit dat Blyk alleen bedoeld is voor mobiele bellers tussen de 16 en 24 jaar en dat je alleen klant kunt worden als je uitgenodigd wordt. Ik neem aan dat die uitnodiging van Blyk zal komen en dat je, als je eenmaal ‘uitverkozen’ bent, niet zelf je vrienden, familie en andere nieuwe klanten mag uitnodigen.

Eenmaal klant, dan ontvang je een SIM-kaart waarmee je iedere maand 40 minuten gratis kunt bellen en 270 gatis SMSjes kunt versturen. Datagebruik is NIET gratis en kost 99 penny (ca. €1,50) per MB. Bel je in een maand meer dan de schamele 40 gratis minuten, dan gaat dat 15p (22.5ct) per minuut kosten. Je 271e (en elke volgende) SMS kost 10p (15ct) per stuk.Gerelateerde links:
Enkele maanden vertraging voor Blyk
Gratis mobiel gamen in ruil voor advertenties
Gratis bellen in ruil voor mobiele advertenties
Google CEO voorspelt gratis GSM in ruil voor advertenties
Gratis bellen met Blyk in ruil voor advertenties
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.