Accessoires
13 maart 2005 - Ron Smeets

Bluetooth Robotcam voor GSM

Op de CeBIT showt Sony Ericsson dit jaar de eerste Robot-cam die via je GSM te besturen is, ROB-1. Het apparaatje is ca. 11 cm groot en kan behalve voor- en achteruit rijden ook om hoeken kijken en op z'n plaats draaien.

Je bestuurt ROB-1 door middel van je keyboard of joystick op je Sony Ericsson toestel. Bezitters van een P900 of P910 kunnen hem ook via de touch-screen display aansturen. In Nederland verwacht Sony Ericsson ROB-1 na de zomer te kunnen introduceren. Prijzen zijn nog niet bekend.

Lees het hele artikel.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.