Nieuws
19 januari 2011 - Ron Smeets

Bluetooth problemen op Windows Phone 7 toestellen

Toen ik dit bericht vanmiddag las kreeg ik gelijk een deja-vu. Bluetooth problemen zoals het onverwacht verbreken van de verbinding, slechte geluidskwaliteit en zelfs toestel crashes zijn zaken die enkele jaren geleden, vooral bij Windows Mobile 6.0 toestellen zoals de Palm Treo 750V, veel voorkwamen.

De afgelopen maanden zijn bij Microsoft diverse klachten gemeld omtrent de werking van Bluetooth op Windows Phone 7 toestellen.

Er wordt onder andere geklaagd over slechte geluidskwaliteit, het verbreken van de verbinding met gepairde apparaten en het niet kunnen koppelen van bepaalde (HTC in dit geval) toestellen met bepaalde (Volvo) carkits. De klachten zijn voornamelijk afkomstig van Amerikaanse gebruikers. Dat is op zich logisch omdat in andere landen nog niet zoveel Windows Phone 7 toestellen verkocht zijn.

Zelf heb ik nog geen problemen ondervonden maan ik ga mijn Windows Phone 7 toestellen (Samsung en LG) de komende dagen iets intensiever met Bluetooth apparaten gebruiken. Mochten er lezers zijn die deze problemen wel al hebben bemerkt, reageer dan. De klachten worden inmiddels onderzocht door Microsoft. Nu maar hopen dat ze het ook op korte termijn opgelost krijgen en dat hiet niet weer zo'n langslepende kwestie wordt als een paar jaar geleden. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.