Accessoires
12 november 2007 - Ron Smeets

Bluetooth headset op 'groene stroom'

Orange heeft met de introductie van een Bluetooth headset die door middel van zonne-energie (bij)geladen kan worden een wereldprimeur.

De Iqua 603 Sun is namelijk de eerste Bluetooth headset met ingebouwde zonnecellen.

Eenmaal opgeladen kun je er, in het donker, 9 uur mee bellen, maar zolang als je hem blootstelt aan indirect zonlicht zal de headset continu bijgeladen worden.

De komende drie maanden is de Iqua 603 Sun exclusief via Orange in Engeland te koop voor zo'n 75 Euro. Of we dit gadget ook hier in Nederland en België zullen gaan zien is nog niet bekend.Gerelateerde links:
Eerste GSM op zonne-energie in de winkels
GSM op zonne-energie eind dit jaar in Europa te koop
Onnodig ingeplugde laders vreten stroom
GSM met zonnecellen
Hotspot op zonne-energie
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.