Nieuws
25 september 2005 - Ron Smeets

Bluetooth chat- en berichtenservice

Bij Mobiluck proberen ze ons ervan te overtuigen dat de door hun ontwikkelde Bluetooth software om text, foto's en binnenkort ook ringtones en games te kunnen uitwisselen, delen en spelen de nieuwe Killer App wordt voor Bluetooth mobieltjes.

Het is de bedoeling dat je je mobiel uitrust met Mobiluck software en vanaf zoemt of 'ringt' je toestel bij het vinden van andere Mobiluck-enabled devices zodat je contact kunt leggen via een text- of foto-berichtje met iemand die binnen 20 meter van jou vandaan staat.

Ongetwijfeld zijn er ook nu al, met name kids, mobiele gebruikers die SMSen met vrienden en bekenden die naast hun staan of zitten, maar of we massaal gaan 'Mobilucken' betwijfel ik ten zeerste.

Bij Mobiluck zelf hebben ze er alle vertrouwen in, getuige ook het feit dat men al een 'Mobiluck Hotspot Sign' heeft ontwikkeld die straks op plekken komt te hangen waar veel Mobiluckers samenkomen. We zullen zien!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.