Accessoires
18 december 2007 - Ron Smeets

Bluetooth Carkit voor aan je stuur

Deze bijzondere variant op de verschillende Bluetooth Carkit’s die je in de spiegel, je TomTom of naast je radio kunt inbouwen ligt momenteel ter goedkeuring bij de FCC.

De Wheel Bluetooth kit wordt, zoals de naam al doet vermoeden, bevestigd aan het stuur van je auto. Of dat wel zo’n veilige plek is vraag ik mij af maar het heeft wel een bijzonder hoog ‘Playstation’ gehalte ;-).

Het zal mij benieuwen of dit uiteindelijk goedgekeurd wordt en dus verkocht zal mogen worden.

Nog een nadeel, behalve de plek en het daardoor wellicht een stuk lastiger kunnen inparkeren, is dat deze carkit op batterijen werkt. Een vaste voedingskabel was ook geen echte optie aangezien die zich bij elke bocht weer om het stuur zou opdraaien met alle gevolgen van dien.Gerelateerde links:
Bluetooth achteruitkijkspiegel met nummerweergave
Nokia Bluetooth carkit met display
Motorola's Bluetooth carkit met FM zender
Nieuwste Tom Tom is ook een mobiele telefoon.
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.