Accessoires
18 januari 2008 - Mark

Bluetooth carkit met FM muziek zender

Dit is een leuk gadget met potentie als je het mij vraagt. De Venturi Mini is namelijk een Bluetooth carkit die je in de sigarettenaansteker steekt en die behalve als carkit ook dienst kan doen om muziek die je via je mobieltje met Bluetooth en AD2P naar het device streamt naar je autoradio te zenden met behulp van de ingebouwde FM zender.

Behalve de muziek wordt de FM zender ook gebruikt om het geluid van de telefoongesprekken weer te geven via de speakers van je autoradio en natuurlijk schakelt het apparaat naadloos tussen de muziek en telefoongesprekken, vergelijkbaar met andere Bluetooth carkits zoals de Parrot. Het verschil is dat je voor het aansluiten van de Venturi Mini dus geen bekabeling nodig hebt tussen het apparaat en je autoradio.

De Venturi Mini heeft een klein OLED waaarop de diverse functies weergegeven worden en synchroniseert tevens (net als bijvoorbeeld de Parrot) je contacts.

De vraag is natuurlijk wel hoe goed de FM zender functioneert want uit ervaring, met mijn iPod, weet ik dat sommige van die FM zender gadgets niet altijd even optimaal functioneren en dat het wel eens lastig kan zijn een vrije, goed functionerende FM frequentie te vinden waarop je de muziek kunt beluisteren. Mocht dat overigens problemen opleveren dan heeft de Venturi Mini ook nog een aparte audio in- en uitgang.

Tot slot kun je via de ingebouwde USB uitgang ook je telefoon opladen, mits die dat ondersteund natuurlijk.

Hij is online te bestellen voor 80 pond (ca. 120 Euro).Gerelateerde links:
Bluetooth Carkit voor aan je stuur
Motorola's Bluetooth carkit met FM zender
Nokia Bluetooth carkit met display
Nokia's multimedia en navigatie car kit
Bluetooth achteruitkijkspiegel met nummerweergave
Over de auteur: Mark