Accessoires
13 november 2005 - Ron Smeets

Bluetooth achteruitkijkspiegel met nummerweergave

Uhhm, wat!? Een spiegel met nummerweergave? Ja, en hij doet tevens ook dienst als handsfree carkit. Klinkt op z'n minst een beetje vreemd, toch?

De boys bij Seecode ontwikkelden deze multi-functionele spiegel met in het achterhoofd het feit dat iedere autorijder regelmatig in zijn achteruitkijkspiegel moet kijken. Als je die momenten dan ook meteen gebruikt om een blik te werpen op je telefoondisplay, of andersom, als er een oproep binnenkomt, dan kijk je wie er belt en ziet in een klap wie er achter je rijdt.

Om hem helemaal compleet te maken hebben ze er ook nog een speakerfunctie ingebouwd waardoor de spiegel helemaal dienst kan doen als handsfree carkit. Volgens de makers is de speaker zelfs zo goed dat je geen of nauwelijks geen last meer zult hebben van achtergrondgeluiden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.