Nieuws
14 april 2009 - Ron Smeets

Bluetooth 3.0 details worden 21 April gepresenteerd

Op 21 April wordt de nieuwste versie van Bluetooth gepresenteerd. Versie 3.0 zal niet alleen weer een stuk sneller en betrouwbaarder zijn dan zijn voorgangers maar bovendien maakt Bluetooth 3.0 straks gebruik van WiFi (802.11n) technologie voor het verzenden en ontvangen van grote bestanden op hoge snelheid.

Op deze manier kun je straks via Bluetooth toch, indien nodig, op korte afstand met WiFi snelheid bestanden uitwisselen zonder dat het meteen weer veel te veel stroom gaat kosten waardoor de accu van je Bluetooth apparaat snel leeg raakt.

Op het moment dat er namelijk geen grote hoeveelheden dat hoeven te worden verzonden of ontvangen dan wordt de 'ad-hoc-WiFi' functie namelijk uitgeschakeld.

De WiFi verbinding wordt autonoom tussen de beide Bluetooth 3.0 apparaten opgezet dus je hoeft niet in de buurt van een beschikbaar WiFi netwerk te zijn, maar dat lijkt me logisch.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.