Entertainment
21 maart 2006 - Ron Smeets

Bluescan: de Bluetooth detector

Het is niet meer dan een funny tool, maar met Bluescan kun je precies zien welke Bluetooth apparaten zich in de buurt van je telefoon bevinden, welke daarvan nieuw zijn en welke je al eerder tegengekomen bent.

Een nieuw device krijgt een rode kleur terwijl 'terugkerende' apparaten in groen weergegeven worden. Hoe vaker je hetzelfde apparaat tegenkomt, des te groter wordt het groene icoontje.

Een beetje 'crappy' is Bluescan overigens wel. Ongeacht welk soort Bluetooth device in de buurt 'gescand' wordt, op het display van je GSM zien ze er allemaal uit als een andere GSM, ook PC's).Gerelateerde links:
T-Mobile met bluetooth games
Mobile gaming gaat binnenkort echt 'los'!
Kijk uit voor BlueSniper
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.