Nieuws
14 oktober 2013 - Nichal Joosse

'Blue Screen of Death' maakt comeback op de iPhone 5S

De afgelopen dagen kwamen er veel meldingen van iPhone 5S-gebruikers over een 'feature' die eigenlijk niet zo gewenst is: de Blue Screen of Death (BSOD). Oudere Windows-pc's zijn vast en zeker bekend met dit blauwgekleurde scherm. Niet alle iPhone 5S-gebruikers lijken er last van te hebben, maar de meeste gebruikers ervaren het probleem met Apple's eigen iWork-software die gratis te verkrijgen is bij alle nieuwe iOS-apparaten. 

http://www.youtube.com/watch?v=DNw457joq5I

Onlangs bracht Apple iOS 7.0.2 uit die de meeste bugs zou moeten verhelpen, maar deze versie heeft de bug met het blauwe scherm nog niet opgelost. Ondertussen stromen de klachten van iPhone 5S-gebruikers massaal binnen op Apple's ondersteuningfora, maar ook op Twitter zijn er veel klachten te vinden van gebruikers die hetzelfde problem ervaren. Er is wel een manier om het blauwe scherm tijdelijk te voorkomen en dat is het uitschakelen van iCloud-synchronisatie voor Apple's Pages, Keynote en Numbers-apps.

Uiteraard zijn er veel techlogs die Apple om een reactie hebben gevraagd, maar tot op heden heeft Apple nog geen reactie gegeven. De verwachting is dat Apple dit probleem zal gaan oplossen in iOS 7.0.3.  

Over de auteur: Nichal Joosse