Nieuws
21 maart 2006 - Ron Smeets

Bloedgroep en medische gegevens in je GSM

Op zich een goed idee. Zo ongeveer iedereen heeft inmiddels wel een GSM, dus waarom het toestel, dat minder vaak zonder diens eigenaar op stap gaat dan een gemiddelde portemonnee, dan niet gebruiken als medische informatiebron voor hulpdiensten in geval van een ongeluk of ander noodgeval.

Op ICE First kun je deze gegevens handig en gegroepeerd invoeren om ze vervolgens naar je mobiele telefoon te sturen. Behalve je eigen gegevens zoals bloedgroep, medicijnen, allergiëen en verzekering , kun je ook de gegevens van je wederhelft, ouders en/of kinderen (maximaal 10 personen) opslaan in je GSM.

De opgeslagen gegevens worden in het adresboek van je GSM bewaard. Het is natuurlijk wel zaak dat er een standaard titel of naam bedacht wordt waaronder de gegevens opgeslagen zijn en dat die 'standaard' ook bij de hulpdiensten bekend is. Je moet er natuurlijk niet aan denken dat je in de kreukels ligt na een auto ongeluk en de ambulancebroeders eerst minutenlang de 500 contactpersonen in je adresboek moeten doorzoeken voordat ze er 10 seconden na je dood achter komen dat je bloedgroep A+ hebt/had.

Nu zal het zo'n vaart wel niet lopen, maar de bedenkers van een dienst als ICE First moeten zich wel realiseren dat er meer nodig is dan alleen het bedenken van een goed idee en het opzetten van een site...Gerelateerde links:
Medische dossiers mobiel beschikbaar
Mobiele doctorshulp
Eerste Hulp per GSM
Smartphone voor medische controle
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.