Nieuws
30 september 2005 - Ron Smeets

'Blazen' per SMS

In Tsjechie is het nu mogelijk om per SMS als je gedronken hebt te weten te komen of je nog mag rijden.

Klinkt ongeloofwaardig, maar de Finse uitvinders, de A Clinic Foundation, is overtuigd van de werking ervan, alhoewel ze natuurlijk geen garantie geven dat hun resultaten naadloos zullen aansluiten bij de conventionele adem- en bloedanalyse apparatuur. De Tsjechische AA-organisatie Sanamin maakt als eerste in Europa gebruik van de Finse vinding.

De SMS blaastest werkt als volgt. Je stuurt per SMS een berichtje naar een speciaal nummer met daarin de volgende gegevens: de tekst PROMILLE en dan je geslacht, gewicht, aantal gedronken glazen alcoholhoudende drank en de tijd waarop je begonnen bent met drinken. Dat zijn heel wat gegevens, maar ga er maar van uit dat als je dit niet meer voor elkaar krijgt je zowiezo niet meer mag rijden!

Korte tijd later krijg je dan een SMSje retour met daarin je vermoedelijke alcohol promillage en een advies om al dan niet een taxi te bellen, denk ik zo.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.