Toestellen
02 maart 2015 - Ron Smeets

Blackphone komt met een nieuwe ultra veilige smartphone Later dit jaar verschijnt ook de Blackphone+, een tablet

Vorig jaar, toen de wereld ook al een tijdje in de ban was van alle afluisterschandalen, was de Blackphone even hot nieuws. Dat toestel zou ultra veilig en dus niet te kraken, of afluisteren zijn. Enkele maanden later leek het er op dat hackers er toch in geslaagd waren de beveiliging te hacken, maar verder bleef het behoorlijk stil rondom het toestel.

Inmiddels zijn we een jaar, en de nodige hacks en afluisterschandalen, verder en is de Blackphone 2 in Barcelona te zien. Het is nog een prototype maar hij zou er wel al beter, en vooral degelijker, uit zien dan zijn voorganger. Qua specs heeft hij onder anderen een 5.5 inch full HD display, een octa core processor met 3GB RAM en 32GB intern geheugen. Het toestel is natuurlijk ook weer voorzien van Blackphone's eigen, extra beveiligde PrivateOS, een Android variant. Veel meer is op dit moment nog niet bekend.

Later dit jaar komt Blackphone, dat sinds vorig jaar een nieuwe eigenaar heeft, ook met een tablet; de Blackphone+. Een beetje 'n verwarrende naam voor een tablet, maar goed. Over dat toestel wordt verder nog helemaal niets gezegd.

Op zich is het natuurlijk niet vreemd dat de makers van wat 's werelds veiligste, niet te hacken of at te luisteren, toestellen moten zijn zich een beetje op de achtergrond houdt en niet al te veel details van hun producten in de openbaarheid prijs geeft. Of klink ik nu zelf ook een beetje paranoïde? ;)

Op de prototypes van de Blackphone 2 in Barcelona wordt alleen een demo getoond. Ze zijn dus niet zelfstandig te bedienen en/of uit te proberen. De fabrikant, Silent Circle, maakte wel nog bekend dat men ook aan een beveiligde enterprise omgeving (OS, apps, store) werkt maar ook daarvan werden verder geen details gegeven.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.