Nieuws
12 augustus 2014 - Ron Smeets

Blackphone gekraakt door hacker

In Barcelona was de Blackphone even een hot item. Een toestel dat, zo claimden de makers, niet te kraken of af te luisteren was. Het idee voor een dergelijke super veilige smartphone was ontstaan naar aanleiding van alle Snowden onthullingen over afluisterpraktijken van overheden, bedrijven en andere onverlaten.

Welnu, tijdens Defcon tweette @TeamAndIRC dat hij er in geslaagd was de Blackphone te rooten. Niet om er misbruik van te maken, maar om aan te tonen dat het mogelijk was. De makers van de Blackphone, die ook op Defcon aanwezig waren, waren natuurlijk erg geinteresseerd in de prestaties van de hacker.

Na een gesprek met @TeamAndIRC bleek dat de hacker drie beveiligingslekken in het toestel ontdekt had. Inmiddels heeft Blackphone al laten weten, middels een blogposting, dat gewerkt wordt aan een fix die op zeer korte termijn uitgerold wordt. Mogelijk is dat al gebeurd aangezien de makers op 10 augustus al spraken over een update diezelfde dag.

Blackphone-Hack-Twitter-a Blackphone-Hack-Twitter

Bron, @TeamAndIRC

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.