Entertainment
18 juli 2011 - Redactie StyleCowboys

BlackMart Alpha, gratis variant Android Market

Vorige week schreef ik een artikel over de nieuwe Android Market. Het feit dat er weer een nieuwe Android Market is uitgebracht was te wijten aan de onvoldoende omzet van de oude Market. Hier heb ik een tijdje over nagedacht en ben ook al snel bij de concurrent van de Android Market aangekomen: De 'zwarte markt' genaamd 'BlackMart Alpha'.

Een minder efficiente interface van de officiele Android Market kan inderdaad een reden zijn voor tegenvallende verkoopcijfers. Echter kan een concurrent ook een deel van de markt in handen hebben. In dit artikel wil ik zo'n concurrent daarom ook  eens nader bekijken.

BlackMart Alpha is een 'zwarte Android Markt' waar alle spellen en applicaties gratis zijn, ook applicaties waar je normaal gesproken in de officiele Android Market voor moet betalen. Deze concurrent van de officiele Android Market kun je op elke Android telefoon installeren zonder hacks of andere moeilijke handelingen te hoeven uitvoeren. Natuurlijk kun je BlackMart Alpha niet in de Android Market downloaden. (Dûûûhhh!) Maar wel vanaf het internet met behulp van je computer. Wanneer je de applicatie op je telefoon gaat zetten, moet je "onbekende bronnen" in je telefoon aangevinkt hebben. [Menu > Instellingen > Applicaties > Onbekende bronnen]
Let op: Het gebruik van een zwarte market is i.v.m. virussen e.d. geheel op eigen risico. Wees gewaarschuwd voor dit soort situaties. Mobilecowboys is niet verantwoordelijk voor eventuele problemen met je toestel door het gebruik van deze applicatie.

BlackMart maakt geen gebruik van een drukke interface (zoals bij de officiele Android Market) met bewegende koppen of andere drukke items. BlackMart is gewoon een simpele Markt met een lijst van downloadbare applicaties op een zwarte achtergrond.
Ik zeg: "De kracht zit hem in zijn eenvoud!"SC20110614-232447Ook kunnen ontwikkelaars hun applicaties kosteloos naar BlackMart uploaden. Terwijl een ontwikkelaar wel moet betalen om zijn applicatie in de officiele Android Market te mogen aanbieden. Het gevolg van deze Market is niet alleen dat er applicaties te downloaden zijn die in de officiele Android Market niet te downloaden zijn. Maar ook dat veel betaalde applicaties uit de officiele Android Market door de gebruikers ook weer ge-upload worden naar de BlackMart. Vervolgens is deze applicatie weer door andere gebruikers gratis te downloaden uit de BlackMart.

Het uiteindelijke voordeel is toch wel dat je geen creditcard nodig hebt (zoals bij de officiele Android Market) om bepaalde applicaties te kunnen downloaden. Zolang je in de Android Market alleen maar met creditcard en nog niet met PayPal kunt betalen, is dit een makkelijk alternatief. Maar let op, de kans dat je een virus download via de BlackMart is groter. Gebruik van een virusscanner is aangeraden.

Over de auteur: Redactie StyleCowboys
 
De redactie van Stylecowboys is te bereiken via redactie@stylecowboys.nl