Nieuws
30 januari 2013 - Ron Smeets

BlackBerry10 in de VS: veel interesse maar nog weinig kopers

Over enkele uren worden de eerste BlackBerry 10 toestellen officieel gepresenteerd hier in Londen. In Amerika heeft BiTE interactive de afgelopen dagen een enquete gehouden onder ruim 1100 personen om er achter te komen hoe 'populair' BlackBerry 10 vlak voor de lancering is.

De conclusie is redelijk eenvoudig. Veel interesse maar nog weinig kopers. Een gevalletje van 'we kijken de kat nog even uit de boom', zo lijkt het dus.

Van de ondervraagden gaf 47% aan interesse te hebben voor BlackBerry 10. Letterlijk zei die groep zich wel aangetrokken te voelen tot het nieuwe smartphone OS en de toestellen. Toch geeft maar 13% aan ook daadwerkelijk de aanschaf van een BlackBerry 10 toestel te overwegen.

Van de nieuwe BlackBerry 10 features heeft de Time Shift Camera de meeste aantrekkingskracht. 16% geeft aan dat zij dit de meest interessante nieuwe functie vinden. Verder is ook gekeken naar de bereidwilligheid om over te stappen van een ander OS (Android en iOS) naar BlackBerry 10. Een op de tien iPhone eigenaren zegt bij de aanschaf van een volgend toestel ook wel te willen kijken naar een nieuwe BlackBerry. Bij Android gebruikers ligt dat rond de 20%. Toch zegt het meerendeel van de ondervraagden, 44%, nu al zeker te weten dat ze GEEN BlackBerry 10 toestel zullen gaan kopen. En nog eens 27% zegt dat het onwaarschijnlijk is dat ze er eentje gaan aanschaffen.

Bij de resultaten van deze enquete van BiTE moet natuurlijk aangetekend worden dat het nieuwe BlackBerry OS nog door niemand echt gebruikt is en de toestellen op het moment van de enquete ook nog niet aangekondigd waren.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.