Toestellen
18 september 2013 - Redactie MobileCowboys

BlackBerry Z30 aangekondigd

Met termen als "Biggest, Fastest, Most Advanced BlackBerry Smartphone" is redelijk onverwacht de Z30 geïntroduceerd door Blackberry. Het toestel heeft een 5 inch Super AMOLED scherm een 1.7 GHz Quad-core processor een 2880 mAh batterij en uiteraard de laatste versie van BlackBerry 10 OS versie 10.2

Er gingen natuurlijk al geruchten dat BlackBerry met een nieuw toestel zou gaan komen, maar vandaag was een soort van verrassing.
Wat betreft hardware heeft de BlackBerry Z30 onder andere 4 ingebouwde microfoons die er voor moeten zorgen dat storende omgevingsgeluiden geëlimineerd worden tijdens een telefoongesprek. De achterkant van de Z30 kan verwijderd worden om de SIMkaart in het toestel te plaatsen, het 2880 mAh batterij kan niet verwisseld worden zoals we dat van Samsung toestellen kennen. Aan de zijkant van de Z30 zit een USB slot waarnaast opladen van het toestel ook USB sticks gebruikt kunnen worden om zo bestanden over te zetten. Ook ontbreekt een HDMI uitgang niet. De Z30 heeft verder nog stereo luidsprekers die icm BlackBerry Natural Sound voor een meer natuurlijker en realistischer geluid moet zorgen.
Z30_Back_0
Z30_Front
Naast alle hardware heeft de Z30 ook de 10.2 update van het Blackberry 10 OS met daarin onder meer een uitbreiding op BlackBerry Hub namelijk Priority Hub. Priority Hub leert met welke mensen de interactie groot is en brengt deze personen eerder onder de aandacht dan diegene waarmee minder interactie is. De andere BlackBerry 10 toestellen zullen halverwege Oktober de 10.2 update krijgen.

De BlackBerry Z30 zal vanaf volgende week al beschikbaar zijn in Groot Brittannië en het Midden Oosten, prijs is en beschikbaarheid voor de Nederlandse markt is op het moment van schrijven nog niet bekend.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl