Toestellen
19 maart 2013 - Ron Smeets

BlackBerry Z10 vs Nokia Lumia 920 (video)

V3 heeft een vergelijkende videoreview gepubliceerd van de BlackBerry Z10 en de Nokia Lumia 920. Daarin komt de BlackBerry niet echt positief uit de verf. Het toestel start erg traag op, iets dat we wel gewend zijn van de toestellen van de Canadese fabrikant.

Ook de browsertest is een prooi voor de Nokia. Tijdens het laden van een webpagina liep de BlackBerry Z10 browser zelfs helemaal vast. Opvallend is wel dat de maps (navigatie) van de Z10 wel weer een stuk sneller opstart dan de Nokia Maps, terwijl Nokia daar over het algemeen toch ook heel goed scoort. 

Ook het maken van een foto gaat een stuk sneller met de BlackBerry dan de Nokia. De kwaliteit van de foto die de Lumia 920 maakte was wel weer een heel stuk beter, nog los van het feit dat bij het openen van de fotogalerij de BlackBerry weer vast leek te lopen. Tot slot wordt beide testers ook nog even gevraagd om een email te verzenden. Dat werd dan wel weer een 'glorieuze' overwinning voor de Z10, maar dat zal niemand echt verbazen omdat BlackBerry een bijzonder goed on screen toetsenbord ontwikkeld heeft voor BB10.

Al met al geen erg diepgaande test en natuurlijk een momentopname, maar hetgeen in onderstaande video getoond wordt komt wel overeen met mijn ervaring met de BlackBerry Z10: het toestel en het OS zijn nog (lang) niet 'af' waardoor BlacKBerry 10 en de Z10 mometeel op z'n best een matige smartphone ervaring biedt.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.