Toestellen
28 maart 2013 - Ron Smeets

BlackBerry Z10 vanaf 2 april te koop in Nederland

Het is iets later geworden dan aanvankelijk, tijdens de lancering in Londen, door sommige BlackBerry medewerkers gezegd werd (begin maart), maar de BlackBerry Z10 zal naar verwachting vanaf 2 april officieel ook in Nederland te koop zijn. Dat maakte de fabrikant althans via een persbericht gisterenmiddag bekend.

KPN liet eerder die dag al weten het toestel 'begin april' te gaan verkopen, maar volgens het persbericht van BlackBerry hebben ook de andere providers (T-Mobile en Vodafone) de BlackBerry Z10 in hun assortiment opgenomen.

Tijdens de presentatie in Londen werd ook duidelijk dat er zowel een 3G als een 4G uitvoering van de Z10 geproduceerd wordt. Bij ons zal BlackBerry het 4G model gaan verkopen.Mijn huidige 3G testmodel zal binnenkort door een 4G versie vervangen worden. Daarop zal dan ook de meest recente firmwareversie van BlackBerry 10 geinstalleerd zijn, inclusief nieuwe apps zoals Whatsapp. Ik ben benieuwd of mijn BlackBerry 10 ervaring daarmee ook zal verbeteren. 

Uit het persbericht:
BlackBerry heeft vandaag aangekondigd dat de nieuwe BlackBerry Z10 smartphone naar verwachting vanaf 2 april in Nederland beschikbaar is. Het toestel zal  onder andere verkrijgbaar zijn bij KPN, T-Mobile, Vodafone en geautoriseerde resellers. De BlackBerry Z10 (all touch) is de eerste smartphone die voorzien is van BlackBerry 10, het opnieuw ontworpen, opnieuw ontwikkelde en opnieuw uitgevonden BlackBerry besturingssysteem.

De nieuwe BlackBerry Z10 ondersteunt  4G en zal beschikbaar zijn in de kleuren zwart en wit. Het toestel heeft een elegant en opvallend design en is de snelste en meest geavanceerde BlackBerry smartphone tot nu toe. De BlackBerry Z10 beschikt over een 1.5 GHz dual core processor met 2GB RAM, 16GB opslaggeheugen en geheugenkaartslot voor kaarten tot 64GB. 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.