Toestellen
07 februari 2013 - Ron Smeets

BlackBerry Z10 in Engeland al (bijna) uitverkocht?

Sinds eind vorige week ligt de BlackBerry Z10 in de Engelse winkels. De eerste verkoopberichten, afkomstig uit het BlackBerry 'kamp' van CEO Heins zelf, spraken over een compleet uitverkochte witte variant en 'luxeproblemen' met de voorraad van het zwarte model. Ofwel, de BlackBerry Z10 was binnen enkele dagen in Engeland al zo goed als uitverkocht.

Diverse Engelse winkels roepen echter dat er nog meer dan voldoende exemplaren van de BlackBerry Z10 op voorraad liggen.

Dat bleek uit een onderzoekje van diverse Engelse media die enkele retailers belden met de vraag of de BlackBerry Z10 inderdaad al (zo goed als) uitverkocht was. Een gevalletje van 'we maken het even mooier dan het is'? Dat denk (en hoop) ik niet. Natuurlijk staat BlacKBerry te springen om een nieuw succes, maar dit is niet de manier om dat af te dwingen. 'Fake' succesberichten over uitverkochte toestellen worden, zo blijkt ook nu weer, immers snel ontmaskerd.

Dat neemt niet weg dat ook ik erg benieuwd ben naar de eerste echte verkoopcijfers van de Z10. Sinds eergisteren is de BlackBerry Z10 ook in Canada te koop. Wie weet is hij daar wel in een paar dagen uitverkocht ;-)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.