Geruchten
27 januari 2013 - Ron Smeets

BlackBerry Z10 gaat los ca 560 Euro kosten

Behalve de gelekte foto's, specs en video's van de BlackBerry Z10 is nu ook de (Engelse) prijs van de eerste BlackBerry 10 smartphone opgedoken.

Op onderstaande afbeelding is te zien dat het toestel, los en simlock-vrij, bij de Carphone Warehouse 479,95 pond gaat kosten. Dat is dus ongeveer 560 Euro. 

Er van uit gaande dat dit de winkelprijs is en de informatie klopt betekent dit dus dat RIM haar nieuwe toestellen ongeveer gelijk prijst met de Galaxy S III en de Lumia 920. Gezien de specs die tot nu toe uitgelekt zijn van de BlackBerry Z10 is dat wel een redelijke strategie. BlackBerry was in het high-end segment (niet de Curve's dus) al geen prijsvechter en ik denk dat ze er goed aan doen daar nu ook niet mee te beginnen, toch?

Naast de prijs valt ook nog op dat de Carphone Warehouse in ieder geval ook een witte uitvoering van de BlackBerry Z10 gaat verkopen. Voor zover ik weet is daarvan nog geen foto gelekt. Over drie dagen (30 januari) weten we zeker of deze informatie klopt en de BlackBerry Z10 inderdaad een van de eerste nieuwe BlackBerry 10 toestellen is.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.